Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Σχέδιο απόφασης Δημοτικού Συμβούλιου Τρικκαίων «Ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ»

Κάνοντας χρήση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη φέρει στην συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2017 για συζήτηση και ψήφιση , σχέδιο απόφασης με το εξής αντικείμενο και περιεχόμενο :
«Το Δημοτικό μας Συμβούλιο εκφράζει την εναντίωσή του στη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, άρα και της πώλησης κρίσιμων λιγνιτοπαραγωγικών μονάδων.
Ειδικότερα καταγγέλλει τις ενέργειες της Κυβέρνησης και τις απαιτήσεις των δανειστών  για την πώληση – παραχώρηση των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και εκφράζει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. καθ’ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφιστάμενης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την τοπική κοινωνία.

Επισημαίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας πρώτιστα στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας μας. Η Ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα. Η επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ Α.Ε. συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.
Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και ότι θα τεθεί αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. και δεσμεύεται ότι θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα για την ανατροπή τέτοιων σχεδίων.
Καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου μας , όλους τους φορείς και τους συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε., καθόσον αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική διάλυσή της.»
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί: 1) στο γραφείο του Πρωθυπουργού, 2) στον πρόεδρο της Βουλής, 3) στο Υπουργό ΠΕ.Κ.Α, 4) στον Υπουργό Ανάπτυξης, 5) στον Υπουργό Εσωτερικών, 6) στον Υπουργό Οικονομικών, 7)στους βουλευτές της Π.Ε. Τρικάλων, 9) στη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και 10) στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ .

                                         ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
                                   «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

                                           ΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

                   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ          ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΛΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου