Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Οι Φούχτελ … ξανάρχονται.

Ήταν φθινόπωρο του 2013 όταν η παρουσία του κ. Χανς Γιοακιμ Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης της συμπρωτεύουσας, προκαλούσε τις  δίκαιες και έντονες αντιδράσεις εκατοντάδων πολιτών, εργαζομένων στους ΟΤΑ αλλά και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και κορυφαία πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, που τώρα ηγούνται του υπουργείου εσωτερικών και γενικότερα της κυβέρνησης .
Σαν κακογυρισμένο ρημέϊκ εκείνου του εγχειρήματος, ο Γερμανός υφυπουργός θα επανεμφανισθεί στη χώρα μας, σήμερα Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στο Ναύπλιο στα πλαίσια της «6η Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», στην οποία θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων «προθύμων Μερκελιστών», τόσο η ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών (Κουρουμπλής, Μπαλάφας και Πουλάκης), όσο και η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου καθώς και η ηγεσία της ΚΕΔΕ, αυτή τη φορά όχι για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του εντολοδόχου της «madame Merkel», αλλά για να κάτσουν όλοι μαζί και δίπλα-δίπλα, για να μετατρέψουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να ολοκληρωθεί η πλήρης μετατροπή της χώρας μας σε ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη.

Αποτελεί πράγματι πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη, η συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και όσα θα συζητηθούν στο 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3 , 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.
Ασφαλώς και η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών, αφού αποτελούν θεσμούς που  προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που συνυπέγραψαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010 ,την εποχή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων, που συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην εγκαθίδρυση μιας συμφωνίας «νεοαποικιακού τύπου», χωρίς θεσμικό προηγούμενο .
Στόχος μεταξύ άλλων του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς, διαχείριση απορριμμά των), αλλά συνάμα και να αποδυναμώσει την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και με αυτό τον τρόπο να εξουδετερώσει πιο εύκολα τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα .
Με άλλα λόγια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της, καταπατώντας ταυτόχρονα την ιστορική μνήμη αυτού του λαού και τις ιστορικές καταβολές αυτού του τόπου.
Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού, όπως και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ !!!
Αντί η κυβέρνηση να αποδέχεται και να συνηγορεί ώστε ο κ. Φούχτελ και η Γερμανική κυβέρνηση να προχωρούν σε  ενέργειες επικυριαρχίας εναντίον της χώρας μας θα ήταν προτιμότερο να τους υποχρεώσει ώστε  προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις για την απόδοση δικαιοσύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που θα περνά μέσα από την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων της γερμανικής κατοχής , την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών του τόπου μας, καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.
Η Ελληνική κυβέρνηση όμως , όπως είναι γνωστό έχει «παραδώσει τα όπλα» και έχει συνθηκολογήσει υπογράφοντας το 3ο μνημόνιο.
Απομένει στις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνταχθούν και θεσμικά αλλά κυρίως πολιτικά ενάντια στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας.
Όσο οι κυβερνήσεις συνυπογράφουν μνημόνια και αποδέχονται πολιτικές υποταγής, η Τ.Α. έχει υποχρέωση να επιχειρήσει να διασώσει ό,τι περισσότερο γίνεται από τις υποδομές της χώρας, εάν πραγματικά επιθυμεί να συνεχίζει να έχει ρόλο στις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις , προασπιζόμενη τα λαϊκά συμφέροντα .
Όσοι αντίθετα αυτοδιοικητικοί συνηγορούν στις πρακτικές της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», υλοποιώντας τις αποφάσεις του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας», όπως π.χ. η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετέχει ενεργά υπό τη διοίκηση του κ. Πατούλη και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, υπονομεύουν το μέλλον της αυτοδιοίκησης και ναρκοθετούν τις λειτουργίες της προς  όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Δημήτρης Παπαθανασίου
Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου