Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ηλεκτροκίνηση του σιδηρόδρομου Δυτικής Θεσσαλίας αποτελεί έργο πνοής για τα Τρίκαλα

Κρίνουμε ως απαράδεκτη την ενέργεια του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού, να επιχειρήσει να απεντάξει από τους εγκεκριμένους χρηματοδοτικούς πόρους της περιφέρειας, τη χρηματοδότηση του έργου της ηλεκτροκίνησης του σιδηρόδρομου της Δυτικής Θεσσαλίας.
Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένα συμφέροντα και πολιτικές επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση  του ΟΣΕ  και συνεπώς κάνουν ό,τι είναι δυνατό να καθυστερήσουν ή ακόμα και να ματαιώσουν ένα τόσο σημαντικό για την περιοχή μας έργο υποδομής.
Γνωρίζουμε ότι ανταγωνιστικοί κλάδοι του σιδηρόδρομου, με πάγιες διασυνδέσεις με την τοπική εξουσία, δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι τον εκσυγχρονισμό και στην περιοχή μας , του πιο φιλικού στο περιβάλλον, πιο μαζικού και λιγότερο κοστοβόρου μέσου μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων .
Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα εργάζονται για την αποκοπή της Δυτικής Θεσσαλίας από το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την πώληση  του ΟΣΕ σε γαλλικά ή ρώσικα συμφέροντα, τα οποία φυσικά επιθυμούν να αποκτήσουν τις απόλυτα κερδοφόρες γραμμές του, αφού τώρα πλέον τα έργα της ηλεκτροκίνησης ολοκληρώνονται σε όλο τον  κεντρικό άξονα με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και των Ελλήνων φορολογουμένων.
Τώρα λοιπόν που είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ηλεκτροκίνηση και στη δυτική Θεσσαλία για να μην οδηγηθούμε μοιραία στην πλήρη εγκατάλειψη της γραμμής, εμφανίζονται «καλοθελητές» που κινητοποιούνται από το πουθενά για να μπλοκάρουν την υλοποίηση του  έργου.
Η ηγεσία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, στο Δ.Σ. της οποία συμμετέχει, στηρίζοντας την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Κωτσού, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ζητάει να απενταχθεί το έργο από το ΠΕΠ Θεσσαλίας ώστε τα χρήματα να μοιραστούν στους δήμους για την υλοποίηση διάφορων οδικών έργων, οδηγώντας με βεβαιότητα στην ματαίωση υλοποίησης του.
Καλούμε τη δημοτική αρχή Τρικάλων να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση και να συνταχθεί όχι μόνο φραστικά, αλλά και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες, υπέρ της συνέχισης της χρηματοδότησης του έργου της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή «Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα», όπως άλλωστε αποφάσισε ομόφωνα και το Δημοτικό μας Συμβούλιο το 2013 .
Αν δεν το πράξει, θα είναι συνυπεύθυνη για την ολοκλήρωση του συγκοινωνιακού αποκλεισμού του Δήμου μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου