Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

H τρομοκρατία δεν θα καταφέρει να πλήξει την αλληλεγγύη, την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία

Όταν η τρομοκρατία ενάντια σε όποιον εργαζόμενο τολμήσει να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του, όταν η ποινικοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης σε ανθρώπους που υπερασπίζονται τον αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια, όταν η φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής γίνεται καθεστώς, τότε η αντίσταση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται καθήκον για κάθε πολίτη .
Ο αγώνας των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο, τον πιο σημαντικό χώρο της προσφερόμενης δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, ανέδειξε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, που αφορά  τη δημόσια υγεία  χιλιάδων πολιτών στα Τρίκαλα.

Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, αποδείχθηκε ότι η ουσιαστική ιδιωτικοποίηση με την παραχώρηση εδώ και χρόνια σε εργολάβο, της υπηρεσίας καθαριότητας του Νοσοκομείου μας, δεν αποβαίνει τελικά προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού αυτό που μετρά για τον ιδιώτη είναι το επιχειρηματικό του κέρδος και όχι το αποτέλεσμα της παρεχόμενης υπηρεσίας .
Για τη στήριξη αυτού του αγώνα οργανώθηκε ένα κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων, συνδικαλιστών, αυτοδιοικητικών και άλλων αλληλέγγυων πολιτών, γεγονός που θορύβησε την εργοδοσία, καθώς αυτό το κίνημα αμφισβήτησε έντονα και στην ουσία της, την πολιτική των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων που αναθέτει σε ιδιώτες εργολάβους τον τομέα της καθαριότητας στα νοσοκομεία μας αλλά και γενικότερα σε όλα τα κτίρια των δημοσίων υπηρεσιών.
Για αυτό το λόγο επιχείρησε να ποινικοποιήσει όχι μόνο την αλληλέγγυα στάση αλλά ακόμα και την εκφορά της ελεύθερης άποψης, που αποτελεί  συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη , απέναντι στην αδικία και στην αυθαιρεσία .
Τον ίδιο καιρό άλλωστε οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών έδειχναν το δρόμο και η δικαίωση του αγώνα τους αποτελεί κομβικό σημείο του σύγχρονου διεκδικητικού εργατικού κινήματος.
Ο κόπος όσων θέλουν να καθυποτάξουν τη διάθεση των εργαζομένων εργασίας να μάχονται για τα δικαιώματά τους  και το  κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στο πλευρό τους, να ξέρουν ότι θα πάει χαμένος .
Ο αγώνας του κόσμου της εργασίας όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά στο τέλος και θα νικήσει .

Τρίκαλα 4 Δεκέμβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου