Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«Όχι» στη συνταξιοδότηση στα 67 έτη

Ο συνδυασμός «Φυσάει κόντρα» προτείνει την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, υπερασπίζοντας τα κεκτημένων των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου.
Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το βράδυ, ο συνδυασμός «Φυσάει Κόντρα» θέτει θέμα έκδοσης ψηφίσματος για την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.

Ήδη, η σχετική πρόταση ψηφίσματος, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Δημήτρης Παπαθανασίου και Βασίλης Ζώης, έχει κοινοποιηθεί στα μέλη του Σώματος και πλέον αναμένεται η συζήτηση.
Το προτεινόμενο ψήφισμα, έχει ολόκληρο, ως εξής:

Στην ανακοίνωση του, ο συνδυασμός «Φυσάει κόντρα», αναφέρει: «Φαίνεται πως οι νεόκοποι ιθύνοντες της εφαρμογής των νέων σκληρών μνημονιακών επιταγών, συνεχίζουν δυστυχώς και εφαρμόζουν τις ίδιες ακριβώς τακτικές με τους προκατόχους τους , με τελικό στόχο, όχι μόνο τη συνέχιση αλλά και την εμβάθυνση της πολιτικής της λιτότητας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας και των εργαζομένων .
Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση «προαναγγέλθηκε» μια ενέργεια με βαρυσήμαντο ταξικό πρόσημο, δηλαδή η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.
Φαίνεται ότι η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τις αδυσώπητες καθημερινές συνθήκες εργασίας, όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν εξ αιτίας των σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας τους να συμπληρώσουν υγιείς ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας τους.
Σε όσους εμπνεύστηκαν, εισηγήθηκαν, πρότειναν ή επεξεργάζονται τέτοια ενδεχόμενα επισημαίνουμε τα εξής:
Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να συναινέσει στην πλήρη εξαθλίωσή του, στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που μετά από 5χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής έχει απομείνει όρθιο .
Ο Δήμος Τρικκαίων θα σταθεί αλληλέγγυος στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενάντια σε οιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και καλεί την κυβέρνηση και ειδικότερα την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να ακυρώσει κάθε ενέργεια που θα οδηγήσει χιλιάδες εργάτες στην καθαριότητα των Δήμων σε ουσιαστική εργασιακή ανασφάλεια και σε κοινωνική απόγνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου