Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Επιστολή ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ για… δημαρχιακά φασκελώματα

Πριν από λίγο στάλθηκε η παρακάτω επιστολή προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Μπάρδα εκ μέρους του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ  Δημήτρη Παπαθανασίου :
Αγαπητέ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων
Στο φύλλο της ημερήσιας τοπικής εφημερίδας «ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» στις 29/8 και σε σχόλιο στη σελίδα των «Παραπολιτικών» της δημοσιογράφου της εφημερίδας Ευαγγελία Σωτηρίου, αναγράφονται επί λέξει τα εξής :
«…ο κ. Παπαστεργίου μάλιστα δεν δίστασε να ρίξει και …φάσκελο με τα δυό του χέρια προς τον κ. Παπαθανασίου , όταν εκείνος έβαζε θέμα ….κ.λ.π.»
Όπως είναι γνωστό η εν λόγω δημοσιογράφος παρακολουθούσε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση καθήμενη στα δημοσιογραφικά θεωρεία , που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου  και συνεπώς απέναντι και από τον κ. Δήμαρχο και η οπτική της ασφαλώς δεν περιορίζονταν.
Επειδή πραγματικά ούτε εγώ , ούτε άλλος συνάδελφος δεν διαπίστωσε ώστε να μου μεταφέρει εκείνη τη χρονική στιγμή ή και αργότερα, αν ο κ. Δήμαρχος προέβει πράγματι στην, απαράδεκτη για το θεσμικό χαρακτήρα του οργάνου στο οποίο συμμετέχουμε και στην ατιμωτική για τον ίδιο θεσμό του Δημάρχου , ενέργεια, που απαξιώνει πλήρως τη δημοκρατία και την ομαλή λειτουργεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επείδη εκ της θέσεώς σας είστε εντεταλμένος να τηρείτε τους κανόνες της ευπρέπειας και της δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης που διεξάγεται στο δημοτικό μας συμβούλιο, αλλά και επειδή είστε σε θέση να γνωρίζετε αν και κατά πόσο ευσταθεί η καταγραφή του παραπάνω γεγονότος από την εν λόγω  δημοσιογράφο, επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή καθόσασταν δίπλα στον κ. Δήμαρχο και σαφώς θα είστε σε θέση να επιβεβαιώσετε ή όχι τα γραφόμενα .
Επειδή ενώ έχουν περάσει ήδη δύο 24ωρα από τη συγκεκριμένη δημοσίευση και το «λαλίστατο» κατά τα άλλα γραφείο τύπου του κ. Δημάρχου τηρεί «σιγή ιχθύος» .
Σας καλώ, εκτελώντας τα καθήκοντά σας ως Προέδρου του σώματος, καθήκοντα  που προέρχονται από τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, να προβείτε άμεσα σε δημόσια δήλωσή για το αν κατ` αρχήν συνέβει το δημοσιογραφικά καταγεγραμένο περιστατικό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, και αν όντως αποδεχθείτε ότι συνέβει να ασκήσετε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος του κ. Δημάρχου, διότι δεν μπορεί να ασχημονεί κατ` αυτόν τον τρόπο, να προβαίνει σε ανάρμοστες του κύρους του θεσμού που κατέχει  πράξεις και να προσβάλλει με αυτό το βάναυσο τρόπο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τρίκαλα 31 Αυγούστου 2015
Με τιμή
Δημήτρης Παπαθανασίου
Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου