Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έχει όρια το θράσος;

Aπό πότε η κεντρική πλατεία της πόλης μας μετατράπηκε σε χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων της λούμπεν μπουρζουαζίας;
Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε το θέαμα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας το βράδυ της Παρασκευής σε κάθε δημότη του Δήμου μας, σε κάθε πολίτη .

Διψήφιος αριθμός πολυτελών αυτοκινήτων είχε σταθμεύσει στο πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να έχουν την άνεση χωρίς να «ταλαιπωρηθούν» να μεταβούν σε παρακείμενο μπαρ της οδού Στρατηγού Σαράφη και χωρίς να σπαζοκεφαλιάσουν για την «αντιμετώπιση» του προβλήματος στάθμευσης, που εκείνη την ώρα συνήθως αντιμετωπίζει ο μέσος οδηγός στο κέντρο της πόλης .
Είχαν μάλιστα εκ ων προτέρων «φροντίσει» ώστε ο χώρος της πλατείας να «φυλάσσεται» από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ώστε να μην «κινδυνεύσουν» τα αυτοκίνητά τους από τις εκδηλώσεις δικαιολογημένης αγανάκτησης, ενάντια στην απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τους που προσέβαλλε το αίσθημα δικαίου κάθε πολίτη .

Όπως είναι επόμενο γεννιούνται αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη στάση της δημοτικής αρχής, για το αν δηλαδή γνώριζε και είχε συναινέσει σε μία τέτοια απαράδεκτη ενέργεια και σε ποιες ενέργειες προχώρησε προκειμένου να παταχθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα προσβολής και κατάληψης του δημόσιου χώρου και μάλιστα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας .
Εκτιμούμε πάντως από τα πραγματικά περιστατικά ότι  χωρίς την έστω σιωπηρή συγκατάθεση της δεν επρόκειτο οι νεαροί ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων που είναι μέλη ενός «ομίλου» αυτοκίνησης, να προχωρούσαν σε μια τόσο απαράδεκτη και εξόφθαλμα προκλητική ενέργεια.
Από την άλλη πλευρά ερωτηματικά εγείρονται σχετικά και με τη στάση της αστυνομικής διεύθυνσης, καθώς θεωρούμε ότι δεν διέλαθε της προσοχής των εντεταλμένων οργάνων της ένα τέτοιου μεγέθους παραβατικής συμπεριφοράς περιστατικό καταστρατήγησης του νομικού πλαισίου, που εκτός των άλλων γεννούσε κίνδυνο οδικής ασφάλειας των πεζών, να τροχοδρομεί δηλαδή ένα τόσο μεγάλος αριθμός οχημάτων πάνω στην κεντρικότερη και πιο πολυσύχναστη πλατεία της πόλης.
Στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς είναι προφανώς δικαίωμα για τους γόνους των εύπορων οικογενειών των βορείων προαστίων της Αθήνας να «ξεσκάνε» κάνοντας εκδρομές με τα πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα που οι πλούσιοι μπαμπάδες τους αγόρασαν για να διασκεδάζουν τη νεοπλουτίστική τους πλήξη, και μετέχοντας σε ένα τέτοιο «όμιλο» αυτοκίνησης με φερόμενο τίτλο «Οι πιο γρήγοροι της Ελλάδας» να διατρέχουν την ελληνική ύπαιθρο .
Κάνουν όμως τεράστιο λάθος να θεωρούν τους πολίτες των περιοχών που επισκέπτονται, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ώστε ασκώντας την οικονομική τους δύναμη να καταλαμβάνουν τις πλατείες των πόλεων, επιδεικνύοντας το νεοπλουτίστικο ναρκισσισμό τους, προσβάλλοντας μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.
 Είναι επίσης τεράστιο πολιτικό και ηθικό λάθος και αβλεψία, εάν η δημοτική αρχή της πόλης αλλά και η αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων κάνοντας τα «στραβά μάτια» συνηγόρησαν άμεσα ή έμμεσα σε μια τόσο απαράδεκτη συμπεριφορά ώστε να μην επιληφθούν άμεσα και αυτόφωρα σχετικά με  μία τόσο σημαντική παραβίαση του νομικού πλαισίου και του συνόλου των ηθικών κανόνων για την προάσπιση του δημόσιου χώρου, της ελεύθερης προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας των πεζών.  
Η κοινωνία απαιτεί από τις δημόσιες αρχές του τόπου ισονομία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση και την κοινωνική του θέση.
Αυτό απέδειξε εξάλλου και η πρόσφατη έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου