Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση καταφεύγει σε μία επιχείρηση «κοινωνικού αυτοματισμού», προκειμένου να συκοφαντήσει στα μάτια των πολιτών όσους αντιτίθενται στην εκστρατεία ανεύρεσης υποψήφιων προς απόλυση που θα συνεπάγεται την παράδοση συγκεκριμένων δράσεων της Τ.Α. στους ιδιώτες και στους εργολάβους που καιροφυλακτούν .
Τα επικοινωνιακά «κόλπα» του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, του γνησιότερου ίσως τέκνου μιας πολιτικής οικογένειας που εξέθρεψε και εφάρμοσε για δεκαετίες την πολιτική των ρουσφετολογικών διορισμών, δεν πιάνουν πλέον.

Η κυβερνητική προπαγάνδα και η επικοινωνιακή διαχείριση των μνημονιακών μέτρων ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Τα διάφορα τεχνάσματα και «ευφημισμοί», όπως η «αξιολόγηση» ή ο «επανέλεγχος» των συμβάσεων επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα.

Οι ίδιοι άνθρωποι που επί δεκαετίες μετέτρεψαν το ελληνικό Δημόσιο σε δικομματικό «λάφυρο», μιλούν τώρα για δήθεν χιλιάδες παράνομους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αποκρύπτοντας ότι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο και κανένας δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή της .Διαδικασία ελέγχου άλλωστε που εύκολα μπορεί να κάνει το ΑΣΕΠ, το οποίο και διαθέτει όλους τους σχετικούς φακέλους .

Όσοι επί δεκαετίες δημιουργούσαν στρατιές συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους παρέμεναν επί χρόνια στην ουσία όμηροι της κάθε λογής εξουσίας , παρά το γεγονός ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κρίσιμους τομείς της Τ.Α., έρχονται τώρα και μιλούν για δήθεν «παράνομους» εργαζομένους, όταν το ίδιο το ΑΣΕΠ ενέκρινε εξαρχής τις μετατροπές αυτών των συμβάσεων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. ενάντια στη προσχηματική απόφαση του υπουργού για επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που αποσκοπεί αποκλειστικά στη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων, την ίδια στιγμή που οι δήμοι υπολειτουργούν λόγω σημαντικής έλλειψης προσωπικού.

Θεωρούμε ότι πρέπει να είναι διαρκής η εσωτερική διαδικασία ελέγχου στους ΟΤΑ κάθε εγγράφου, σύμβασης και πιστοποιητικού και να απομακρυνθούν άμεσα όσοι τα επικαλέστηκαν για να κατοχυρώσουν συμβάσεις εργασίας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συσχετισθεί αυτή η διαδικασία με τον δήθεν επανέλεγχο των συμβάσεων που επιδιώκει η κυβέρνηση, αφού αυτός στην ουσία θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων, όπως συνέβη με τους δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου