Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μαζικά και στο Βαλτινό

Το Βαλτινό ήταν ο επόμενος σταθμός του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» στο δρόμο προς τη νίκη στις εκλογές της 18ης (αλλά και της 25ης) του Μάη και όπως σε κάθε προηγούμενο σταθμό της μεγάλης του πορείας προς την ανατροπή στο Δήμο Τρικκαίων, πραγματοποίησε μια ακόμη δυναμική συγκέντρωση, χθες σε κεντρικό καφενείο του χωριού.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης Δημήτρης Παπαθανασίου ήταν εκείνος που, απευθυνόμενος στους κατοίκους, ξεκαθάρισε πως μόνο με νίκη του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» στις επερχόμενες εκλογές θα ανατραπεί το κατεστημένο που νέμεται τον Δήμο Τρικκαίων εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια, τονίζοντας παράλληλα πως τυχόν νίκη των συνδυασμών των κ. Λάππα ή Παπαστεργίου θα χρησιμοποιηθούν από την συγκυβέρνηση των κ. Σαμαρά – Βενιζέλου ως ψήφος ανοχής στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εδώ και μια τετραετία εφαρμόζουν, με συνέπεια ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των μη προνομιούχων πολιτών.
Ο ίδιος, ανέπτυξε τις βασικές θέσεις της παράταξης για την περιφέρεια, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να οργανωθούν σε συλλογικότητες και να διεκδικούν και τονίζοντας πως, όπου υπήρξαν τέτοιες μορφές πάλης, η απερχόμενη δημοτική αρχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Κλείνοντας, έκανε σαφή την τεράστια πολιτική σημασία που έχουν οι συγκεκριμένες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κάλεσε τους κατοίκους του Βαλτινού να στηρίξουν με την ψήφο τους το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», ώστε να γίνει πράξη μια αριστερή, ριζοσπαστική δημοτική αρχή στα Τρίκαλα.

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που πήραν το λόγο τόνισαν την αναγκαιότητα αλλαγής στην κεντρική πολιτική σκηνή προκειμένου να μπορέσουν να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, ενώ αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου εφόσον η παράταξη νικήσει στην διπλή εκλογική αναμέτρηση στις 18 και στις 25 του Μάη ξεκαθαρίστηκε πως στόχος του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» είναι να αποφασίζουν οι ίδιοι οι δημότες για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή τους, κάτι που θα επιτευχθεί με τη σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων και με την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των τοπικών συμβουλίων.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί περιοδεία σε Μέλιγο και Δενδροχώρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου