Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον «Μύλο των Ξωτικών»

Από τις 20 Δεκέμβρη του 2011 ο τότε δημοτικός μας σύμβουλος Δημήτρης Παπαθανασίου προειδοποιούσε το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες αδειοδοτήσεις της λειτουργίας των εμπορικών δράσεων του πρώτου «Μύλου των Ξωτικών».
Στις 23 Μάη 2013, το «Φυσάει Κόντα», με τον τότε δημοτικό του σύμβουλο Γιώργο Λουλέ κατέθετε στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων άλλη ερώτηση σχετική με τον «΄΄απολογισμό΄΄ του Μύλου των Ξωτικών», επικαλούμενος την υπ` αριθμ.  946/12-4-2012 απόφαση του Προϊσταμένου της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων  και τεχνικών έργων Θεσσαλίας. Στο τρίτο σκέλος της ερώτησης εκείνης, επισημαίναμε:

«Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε το γεγονός ότι στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» διαπιστώσαμε την  ύπαρξη του  υπ` αριθμ.  946/12-4-2012 απόφασης του Προϊσταμένου της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων  και τεχνικών έργων Θεσσαλίας, ο οποίος μετά από ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου μνημείων Θεσσαλίας, έστω και εκ των υστέρων δεν ενέκρινε τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να λειτουργήσει στο χώρο του «Μύλου Ματσόπουλου» το θεματικό πάρκο.
Οι εργασίες συνεπώς που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του μύλου ήταν παράνομες, αφού δεν χορηγήθηκε η σχετική άδεια και ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της απόφασης, αφού  κατά την άποψή μας δεν θα μπορέσει το e-trikala  να ξαναχρησιμοποιήσει  τους εσωτερικούς χώρους του Μύλου».
Χθες, Πέμπτη 8 Μάη 2014, λιγότερο από ένα χρόνο μετά, ο δήμαρχος Τρικκαίων καταδικάζονταν σε  κατά συγχώνευση πεντάμηνη φυλάκιση απ' το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, καθώς διαπιστώθηκε πως:
α) δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας εγκαταστάσεων και επιχειρηματικών δράσεων μέσα στο Μύλο
β) δεν υπήρχε άδεια για την τοποθέτηση της κόκκινης κορδέλας στο κεντρικό κτίριο του Μύλου.
Τόσο στην ερώτηση της 20ης Δεκέμβρη του 2011, όσο και σε κείνη της 23ης Μάη του 2013, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Λάππας μας χαρακτήριζε «γραφειοκράτες» και «τυπολάτρες», επιμένοντας πως δεν υπάρχει θέμα. Προφανώς, η ελληνική δικαιοσύνη, είχε άλλη άποψη από εκείνη του κ. Λάππα.
Υ.Γ. Μας κάνει εντύπωση: σαν πρώτος πολίτης της πόλης, ο κ. Λάππας δεν εμπιστεύεται το νομικό κόσμο του τόπου μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου