Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Λίγα γαρύφαλλα για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Δεν είναι αργία. Είναι απεργία!». Αυτό το μήνυμα έστειλε το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» το πρωί της Πρωτομαγιάς με την δυναμική, εντυπωσιακή του – τόσο σε μέγεθος, όσο και σε παλμό – παρουσία στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
Ενός Εργατικού Κέντρου που η διοίκησή του συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως μια ενοχλητική υποχρέωση την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, και που πιθανότατα περίμενε γι' ακόμη μια φορά να «ξεμπερδέψει» στα γρήγορα με το «συνδικαλιστικό καθήκον» και μετά... να ξεχυθεί στις εξοχές.
Με ένα μπλοκ γεμάτο παλμό, το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», έδωσε το δικό του στίγμα (μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του "Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία", της "Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων" κ.α.) στη συγκέντρωση.
Κι έπειτα, άφησε διοίκηση ΕΚΤ και "τοπικές αρχές" να συνεχίσουν να εκτελούν την "υποχρέωση", αλλά μόνους: με τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκε με πορεία προς την πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο μνημείο των πέντε ΕΠΟΝιτών, όπου και τίμησε την απεργία της Πρωτομαγιάς.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με Χρήστος Σιμορέλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Δημήτρης Παπαθανασίου, αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό «Τρίκκης Πολιτεία» Γιώργος Μητσιούλης και δεκάδες πολίτες άφησαν λίγα κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο. Κόκκινα, σαν την Εργατική Πρωτομαγιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου