Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Στο δρόμο της ανατροπής, με τους αληθινούς ανθρώπους


Τα πλήθη των «ενθουσιασμένων οπαδών» δεν τα συνάντησε ποτέ το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στις περιοδείες του στις γειτονιές της πόλης των Τρικάλων και στα χωριά του κάμπου – και είναι μήνες που κρατάνε οι περιοδείες αυτές. Ποτέ π.χ., σε κανένα χωριό, ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Δημήτρης Παπαθανασίου δεν «αποθεώθηκε», ούτε κι έγινε δεκτός με εκδηλώσεις λατρείας, ούτε και  αλαλάζοντα, ξετρελαμένα από ευτυχία πλήθη έσκιζαν τα ιμάτιά τους φωνάζοντάς του «είσαι ο σωτήρας μας». Καμία απ' τις εκδηλώσεις που οι εκλεκτοί του κατεστημένου της πόλης των Τρικάλων υποψήφιοι δήμαρχοι επιμένουν πως απολαμβάνουν σε κάθε τους (προεκλογικό!) βήμα δεν βίωσε το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», όλους αυτούς τους μήνες που γυρίζει κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, κάθε δρόμο του Δήμου Τρικκαίων.

     Ίσως γιατί, στα περισσότερα χωριά, τα βράδια βαδίζουν στα σκοτεινά, καθώς για ν' αλλαχτούν οι λάμπες στους δρόμους πρέπει πρώτα να «μυρίσουν» εκλογές. Ίσως γιατί πουθενά δεν τρώνε με χρυσά κουτάλια οι κάτοικοι, και στα σχολεία τους πέφτουν βροχή τα λουκέτα. Ίσως επειδή τα κοινοτικά γραφεία αποτελούν πλέον κατοικίες αραχνών και τα τοπικά συμβούλια «λειτουργούν» μόνο στα χαρτιά. Ίσως επειδή αποχετεύσεις πέφτουν σε αγωγούς ομβρίων και λύματα βιοτεχνιών σε ρέματα και σε ποτάμια. Και κυρίως επειδή τα ενθουσιασμένα πλήθη υπάρχουν μόνο στο φανταστικό, προεκλογικό κόσμο που προσπαθούν να πλασάρουν ως αληθινό οι «λαμπεροί», «απολίτικοι» υποψήφιοι δήμαρχοι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι των μηχανισμών.
     Αληθινούς ανθρώπους συναντά το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στις περιοδείες του. Ανθρώπους που αγωνιούν, γιατί η σύνταξή τους, που έχει συρρικνωθεί, δεν φτάνει για να θρέψουν τα άνεργα παιδιά τους, και τα παιδιά των άνεργων παιδιών τους. Ανθρώπους που κουράστηκαν να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο, να παρακαλούν για λίγους μήνες κακοπληρωμένης δουλειάς, να σκύβουν το κεφάλι στους χορτασμένους που τους κουνάνε το δάχτυλο επειδή... τολμούν να μουρμουρίζουν πως πεινάνε. Και πάνω απ' όλα, ανθρώπους που αγαπούν το χωριό τους. Ή, τη συνοικία τους. Ή, το δρόμο που βαδίζουν για να φτάσουν σπίτι τους. Ή, το ποτάμι τους. Και που θέλουν – επιτέλους!!! – κάποιος, κάτι να κάνει γι' αυτά.
     Σ' όλους αυτούς, το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δεν υπόσχεται. Δεν τάζει. Δεν τους παραπέμπει στο «ψηφίστε μας, και μετά, κατόπιν ενεργειών μας...». Συστράτευση ζητάει το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» απ' τους αληθινούς ανθρώπους, στο δύσκολο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής. Να οργανωθούν σε συλλογικότητες, να βγουν μπροστά, να διεκδικήσουν, να οδηγούν οι ίδιοι την αριστερή δημοτική αρχή που θα εκλεγεί κι όχι να περιμένουν να τους οδηγήσει.
     Όσο οι υποψήφιοι δήμαρχοι των μηχανισμών, με τα πιστά σ' αυτούς και το κατεστημένο που τους προωθεί εκδοτικά συγκροτήματα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα (τα ίδια εκδοτικά συγκροτήματα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα που «εξαφανίζουν» το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» απ' την «ειδησεογραφία» τους και που αρνούνται να δημοσιοποιήσουν ακόμη και το ψηφοδέλτιό του!) προσπαθούν να δημιουργήσουν – γι' ακόμη μια φορά! – γύρω τους την πλαστή τους, «λαμπερή»  πραγματικότητα, το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» απευθύνεται στους αληθινούς ανθρώπους. Που τους βρίσκει παντού. Στο Βαλτινό. Στο Γλίνος. Στη Χρυσαυγή. Στο Ρίζωμα. Στη Ράξα. Στο Ελληνόκαστρο. Στον Πλάτανο. Στα Μεγάλα Καλύβια. Στο Κεφαλόβρυσο. Στο Λογγάκι. Στο Κηπάκι. Στον Πυργετό. Και στα Τρίκαλα. Σ' όλες τις γειτονιές που η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Λάππα, κι οι προηγούμενες των προκατόχων του, έχουν ξεχάσει. Και μαζί τους υφαίνει, βήμα το βήμα, την πορεία προς τη νίκη και την ανατροπή στο Δήμο Τρικκαίων.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου