Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Στον κόμβο Πυργετού

Τι είδαν ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» και το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στον κόμβο Πυργετού το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Μάη; Κτηνοτρόφους που παίζουν τη ζωή των ίδιων και των κοπαδιών τους κορώνα γράμματα στην καθημερινή τους μετακίνηση από και προς τις μονάδες τους. Υπόγειες διαβάσεις να έχουν μετατραπεί σε... υδροβιότοπους και λακκούβες με λιμνάζοντα νερά, και κανονικούς... κρατήρες σε αγροτικές οδούς που οδηγούν στον οικισμό.
Δημοτική και περιφερειακή παράταξη βρέθηκαν στον κόμβο λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης. Η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Ηρώ Διώτη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Χρήστος Σιμορέλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων με το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δημήτρης Παπαθανασίου περπάτησαν στα «αναπτυξιακά έργα» της περιοχή και, μιλώντας με τους κατοίκους, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο η απερχόμενη περιφερειακή και η απερχόμενη δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν τους δημότες τους.
Όλοι τους, κάλεσαν τους κατοίκους του Πυργετού να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στην κάλπη, τόσο στις 18 όσο και στις 25 του Μάη, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να έρθουν Δήμος και Περιφέρεια αριστερά.
Τα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος περιφερειακός, που δόθηκε στην κυκλοφορία τόσο κοντά στις εκλογές της 18ης του Μάη είναι σε κάθε περίπτωση γνωστά. Το βασικότερο, πως σχεδόν κόβει στη μέση οικισμούς (Κηπάκι π.χ.), και πως δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών που πρέπει να διασχίζουν με φόβο ψυχής έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να πάνε στα σπίτια τους ή στις δουλειές τους. Λεπτομέρειες βέβαια για μια δημοτική και μια περιφερειακή αρχή, που περισσότερο νοιάζονται να παρουσιάσουν (προεκλογικά!) «έργο», παρά για την καθημερινότητα των ανθρώπων που δεσμεύτηκαν να υπηρετούν.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου