Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δράσεις και πρωτοβουλίες του "Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή" για το Λογγάκι

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λογγακίου και με κατοίκους της συνοικίας συναντήθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», Δημήτρης Παπαθανασίου.
Συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με τους κατοίκους, να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους και τα αιτήματα τους .
Ύστερα από μια σύντομη αναφορά για το γενικότερο πολιτικό και αυτοδιοικητικό πλαίσιο των επικείμενων δημοτικών εκλογών ο Δημήτρης Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι η νέα αριστερή Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για μία ιστορική και γραφική συνοικία , όπως είναι το Λογγάκι.
Δράσεις και πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ..αξιοποίηση του λόφου και το άλσους, με την χωροθέτηση και κατασκευή ενός Δημοτικού αναψυκτηρίου, κατασκευή που θα συνδυαστεί με την δημιουργία μιας περιπατητικής διαδρομής στο λόφο και παιδική χαρά, ώστε η υπεραξία της περιοχής να μην είναι εκμεταλλεύσιμη προς όφελος της κερδοσκοπίας των ιδιωτών, αλλά προς όφελος του Δήμου και κυρίως της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και έσοδα για την συνοικία.
Πρόταση που είχε θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους της περιοχής και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του συνδυασμού που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής εκπόνησης .

Στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται και η ανάπλαση της οδού Ζαβλανίων με την κατασκευή κράσπεδου πεζοδρομίου και με την δημιουργία ασφαλούς ποδηλατόδρομου – στο πρότυπο της οδού Καλαμπάκας- , αφού παρέχεται ήδη αυτή η δυνατότητα, αλλά και η εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας των κατοίκων με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση Λογγακίου.

Έργα που αποτελούν πάγια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και η κατασκευή μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε Δημοτική έκταση μέσα στο συνοικισμό του Λογγακίου, που θα πρέπει επίσης να τεθεί σε προτεραιότητα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Δημήτρης Παπαθανασίου τόνισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων και ως νέα Δημοτική αρχή θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, αφού τόσο η οδική ασφάλεια, όσο και η εναλλακτική κίνηση των πολιτών είναι στις προτεραιότητες του συνδυασμού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου