Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» ή ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ;

Είναι άκρως τιμητικό να συμπεριλαμβάνεις πρώην προέδρους πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (π.χ. του συλλόγου δασκάλων) στα ψηφοδέλτιά σου, αλλά είναι άκρως απογοητευτικό αυτοί οι υποψήφιοί σου να κινούνται με παιλαιοκομματικά και πολιτικάντικα κριτήρια, εκθέτοντας έτσι τις «πρωτοπόρες» και δήθεν «ρηξικέλευθες συνταγές» σου, χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες στην αντίληψη των πολιτών μεθόδους και πρακτικές.
Είναι επίσης τεχνηέντως επικοινωνιακό να διοργανώνεις ημερίδες για την παροχή υπηρεσιών άσκησης και υγείας, αλλά είναι άκρως παλαιοκομματικό και πολιτικά απαράδεκτο να στέλνεις στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, προεκλογικό διαφημιστικό υλικό που προπαγανδίζει τις δράσεις αυτές, σαν να επρόκειτο τα σχολεία να αποτελέσουν παραρτήματα των δημοτικών παρατάξεων.
Επειδή μάλιστα, όπως έχει γίνει εξάλλου και στο παρελθόν, πληροφορούμαστε ότι δημόσιοι λειτουργοί, άρχισαν ήδη να χρησιμοποιούν τα δωρεάν τηλέφωνα των δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένου να αναζητήσουν την εκλογική τους στήριξη και τη σταυροδοσία τους, από συναδέλφους τους και όχι μόνο, ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ...
τέτοια φαινόμενα μάλλον δεν συνάδουν με τις «πρωτοποριακές» λογικές που ορισμένες δημοτικές παρατάξεις επιχειρούν να προωθήσουν και αν μη τι άλλο, εκθέτουν το εκσυγχρονιστικό προφίλ των επικεφαλής τους.
Θεωρούμε ότι για άλλο εντελώς σκοπό προορίζονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των σχολικών μονάδων και των δημοσίων υπηρεσιών και όχι για να χρησιμοποιούνται για να πληροφορούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και η εκλογική σου «πελατεία» που, πότε και για ποιο σκοπό οι υποψήφιοι Δήμαρχοι οργανώνουν ομιλίες και συγκεντρώσεις.

Τα παραπάνω γεγονότα, δυστυχώς για τους εμπνευστές τους, δεν συνιστούν «επανεκκίνηση», αλλά «αναπαλαίωση».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου