Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μέχρι πότε θα περιμένουμε την ανάπλαση του πάρκου;

Τρεις μήνες μετά από την ολοκλήρωση της «γιορτής» του Μύλου των Ξωτικών, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να δείχνει την ίδια παντελή αδιαφορία απέναντι στην αποκατάσταση και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Πάρκου Ματσόπουλου.
Από τα τέλη Ιανουαρίου έχουμε καλέσει τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία όπως άλλωστε όφειλε και προβλέπονταν από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει επιτέλους κάποια στιγμή στην αποκατάσταση και στην ανάπλαση του Πάρκου.
Διαπιστώνουμε ακόμα και τώρα, στα τέλη πλέον του Μάρτη , ότι δεκάδες οικίσκοι παραμένουν παρατημένοι στο χώρο που έχει οριοθετηθεί ως χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των δράσεων του Μύλου, αλλά και όλες οι υπόλοιπες κατασκευές έχουν αφεθεί στην τύχη τους, δίπλα στο ποτάμι.

Προφανώς λίγες ημέρες μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση του οικονομικού απολογισμού του "Μύλου" η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει εξασφαλίσει πόρους για την μεταφορά των οικίσκων , ούτε για την ανάπλαση του χώρου πρασίνου του πάρκου, το οποίο "κατακρεούργησε" στην κυριολεξία η οργανωτική επιτροπή του "Μύλου των ξωτικών", και φυσικά αυτή τη δαπάνη την έχει συμπεριλάβει τόσο στον προϋπολογισμό , όσο και στον απολογισμό του εγχειρήματος .
Παράλληλα όμως, όπως ακριβώς δεν αναπλάσθηκε ο δημόσιος χώρος του πάρκου, έτσι ακριβώς δεν προστατεύονται και οι κατασκευές που "χρυσοπλήρωσαν" οι τρικαλινοί πολίτες από τα καιρικά φαινόμενα, την ίδια στιγμή που καταλαμβάνουν το χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων υποχρεώνοντας εκ των πραγμάτων τους πολίτες να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στο χώρο πρασίνου.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή τρεις μήνες μετά το τέλος των της γιορτής να προχωρήσει επιτέλους στην ανάπλαση του Πάρκου Ματσόπουλου ξεκινώντας από την απομάκρυνση των ξύλινων οικίσκων και των υπόλοιπων κατασκευών, δεδομένου ότι αποτελούν ξένο σώμα στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και επειδή δυσχεραίνουν αφάνταστα τη λειτουργία του πάρκου και των δομών που λειτουργούν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου