Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1966 . Από τότε κατοικεί μόνιμα στην πόλη, στο ισόγειο του πατρικού του σπιτιού στη συνοικία της Αγίας Επίσκεψης και είναι παντρεμένος με τη Ελένη Τζέλη , φιλόλογο καθηγήτρια, που διδάσκει στο Γυμνάσιο των Ψαχνών Ευβοίας .
Στα μαθητικά του χρόνια, παραμένοντας στο χώρο της ανέντακτης αριστεράς, εκλέχθηκε δύο φορές στο 15μελες συμβούλιο του 1ου Λυκείου συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στο διεκδικητικό μαθητικό κίνημα των αρχών της δεκαετίας του `80.
Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσαλονίκης και αφού οργανώθηκε αρχικά στο "ΞΕΚΙΝΗΜΑ για την Μαρξιστική Τάση στο ΠΑΣΟΚ", το 1988 και εν` όψει των διεργασιών για τη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, συμμετείχε ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο του 4ου έτους της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ της Νομικής σχολής .
Το 1989 επιστρέφοντας στα Τρίκαλα, υπήρξε ενεργό μέλος της νεολαίας του νεοσύστατου τότε "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ", μπροστά στις απανωτές εκλογικές μάχες του 1989-1990 και εντάχθηκε οργανωτικά στο κόμμα λίγο πριν τη διάσπαση του και την αποχώρηση του ΚΚΕ το 1990 .
Μετά τη υπηρέτηση της στρατιωτικής του θητείας, άρχισε να ασκεί μάχιμη δικηγορία στα Τρίκαλα , αρθρογραφώντας παράλληλα σε ημερήσια και εβδομαδιάια φύλλα της πόλης , πάντα αρθρώνοντας ριζοσπαστικό λόγο για τις ρήξεις και τις ανατροπές που απαιτούσε η συγκυρία..
Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά την "αριστερή στροφή" που οδήγησε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ επανεντάχθηκε σε αυτόν και πάλι οργανωτικά και το 2008 εκλέχθηκε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων , στη συνέχεια μέλος της συντονιστικής της Γραμματείας και το 2010 και μέλος της Ν.Ε. του Συνασπισμού.
Από το 2008 και μετά εκλέγεται από την οργάνωσή του ως αντιπρόσωπος σε όλες τις συνδιασκέψεις και τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι το τέλος του 2013 υπήρξε υπεύθυνος για τη λειτουργία του τμήματος τοπικής αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας.
Συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Τρικάλων στις "διπλές" κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου 2012 , αγωνίσθηκε για την ανατροπή των πολιτικών των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών επιλογών ,της λιτότητας και των μνημονίων, αγώνα που με μεγαλύτερη ένταση και αποτελεσματικότητα συνεχίζουν να δίνουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Το καλοκαίρι του 2010 υπήρξε από τους πρωτεργάτες για τη δημιουργία του "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ" και αναδείχθηκε ομόφωνα από την 2η ολομέλεια των μελών και φίλων της παράταξης το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου επικεφαλής της παράταξης υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων για τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του ίδιο χρόνου .
Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και κατά τη διάρκεια της 15μηνης θητείας του , εκπροσώπησε τη δημοτική παράταξη του , δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης , αναδεικνύοντας σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα , αλλά και θέματα διασφάλισης του δημόσιου χώρου .
Στα τέλη Μαρτίου του 2012 παρέδωσε τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, εφαρμόζοντας τις συλλογικές αποφάσεις σχετικά με την "εναλλαγή" στη θέση των αιρετών του συνδυασμού στο Γιώργο Λουλέ ο οποίος μαζί με το Βασίλη Ζώη συγκρότησαν τη δημοτική μάδα των τριών αιρετών δημοτικών συμβούλων του "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ" για τη τρέχουσα θητεία του δημοτικού συμβουλίου .Στις 23 Ιανουαρίου 2014 ο Δημήτρης Παπαθανασίου επανεκλέχθηκε ομόφωνα από τη τελευταία συνέλευση των μελών και φίλων της παράταξης ως επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου , αυτή τη φορά με διαφορετικό στόχο : τη διεκδίκηση με όρους νίκης της δημοτικής αρχής στα Τρίκαλα, ώστε να οδηγηθεί ο Δήμος αριστερά, εκλέγοντας οι πολίτες για πρώτη φορά στη ιστορία της πόλης, Αριστερό Δήμαρχο, που θα προτείνει, θα κινητοποιεί, αλλά και να αγωνίζεται να αλλάξει την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου